Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАБОТА: Марта позира в студиото на “Жените''.
РАБОТА: Марта позира в студиото на “Жените''.

Мартина Вачкова е една от най-одумваните и обичаните актриси у нас. С характерната си импулсивност и темперамент печели зрители както в киното и театъра, така и в телевизията.
През октомври стартира риалити форматът "Апартаментът". Мартина е както негова водеща, така и участник в цялостната концепция по създаването му. Целта на предаването е да представя по една човешка история, без да се търси сензация.
"Жълтото продава, скандалът продава. Ние обаче сме убедени, че има една друга част и аудитория.

Те имат право да имат
своя територия,

свое предаване, в което да няма простащина, злоба и омраза. Смятам, че на хората им е писнало да виждат и слушат разкази от едни и същи хора", убедена е Вачкова.
В кариерата си на водеща Марта е срещала много съдби, които са я разплаквали. За последната такава история разказва, че няма възраст за сбъдването на мечтите: "Докато мечтаеш, ти си млад. Остаряваш, когато спреш да мечтаеш."
В тв ефира все по-популярни стават предаванията, в които целта е да помогнеш на обикновения човек. "Апартаментът" и "Ники Кънчев под наем" са идентични и конкурентни предавания.
"Страшно хубаво е, че го има и моето, и неговото предаване. Дай Боже, всички телевизии да направят поне по едно такова предаване", категорична е Марта. От героиня, позната ни от филмите и комедийните шоута, Вачкова трайно се утвърди като водеща.

"Няма я играещата Марта, засмяната Марта. Дори
има хора, които казват,
че това не съм аз

Питат ме защо съм така замислена. Ами такива са историите, които разказвам. Ако разказвам за някой клоун и историята му, ще се смея, нали? Във всичко, което правя, има част от мен."
"Имах една любима роля, която играх в пазарджишкия театър. Това момиче, което изиграх тогава, като че ли беше в много важен момент в живота ми. Беше трагедийна, но ми беше много важно да я изиграя. Има и други роли, които са ми донесли страшно много радост", спомня си Марта.
Припомняйки си изиграните роли, разказва за мечтаната.

Щяла да я направи
в моноспектакъл

"Моноспектакълът много ми се иска. Искам по хубав, забавен начин да бъде изигран и направен. По начин, по който само аз мога да го разкажа. Целият ми живот във весели истории и не само, разбира се. Такъв спектакъл съм играла във Виена, получи се страхотно, но тук някак си не сколасвам да го направя", признава Марта.
Тя обяснява с тъга, че е все по-трудно да бъде винаги усмихната и позитивна. Никак не харесва времето, в което живее.
"Чувствам се все по-самотна в това време", добавя Марта.
Пътувайки из страната на участия, след уморителните репетиции и снимачните дни, Марта

винаги намира време да
бъде със семейството си

За нищо не заменя прегръдките на дъщеря си Рада. "След тежки дни искам само да гушна детето. Имаме ритуал, преди да заспим, да се гушкаме, разказваме си нещо. Имаме си наши игри преди сън. Това е най-зареждащото нещо, което може да ми се случи", с умиление разказва актрисата.
Марта често се връща с носталгия в миналото. Въпреки че е успял и самостоятелен човек, тя все още има нужда от баща си Григор Вачков. Не минава ден, без да се сети за него.
"В трудните моменти искам да чувам гласа му. Аз си го чувам... Винаги, когато ми е трудно, си казвам - "Ако той беше тук, какво щеше да каже, какво щеше да ме посъветва..."
Празнината, която изпитва Марта след смъртта на баща си, запълва с детето и верните си приятели. За тях твърди, че са нейната сила. Много се радва, че дъщеря има чувство за хумор. Макар да е ........-годишна, Рада разсмива майка си с черен хумор. Успокоителното обаче за Марта е, че дъщеря не си пада по клишетата.

Най-голямата
гордост е, че не крие
нищо от детето си

Понякога се притеснява, че Рада расте и помъдрява прекалено бързо.
Някъде зад работата и успехите се крие жената, която има нужда от обич и закрила. След сълзите и болката идва време за истинската любов. Мартина не крие, че е имала много хубави любови, но дали е дошло времето за друга, не знае: "Може би тая луда страст е грешна и обърква нещата. По-хубавите любови са по-спокойните. В тия години търся спокойствие и хармония. Тия силни мятания в любов, омраза, сълзи... не, не."
Все питам хората за какво мечтаят, а пък аз искам само и единствено покой, ужасно звучи, но това търся аз, споделя дъщерята на големия актьор Григор Вачков.

КОЛЕГИ: Марта с любимите си колеги Камен Во и Тончо Токмакчиев.
КОЛЕГИ: Марта с любимите си колеги Камен Во и Тончо Токмакчиев.
СЕМЕЙСТВО: С дъщеря си Рада
СЕМЕЙСТВО: С дъщеря си Рада